fbpx

Dionysoksen matkassa

Dionysoksen matkassa

Syksyllä 2018 Kreetan Maulla on tarjolla kaksi viiniretkeä, joista toinen tosin jo täynnä, joten Iraklionin viinimessut olivat toinen matkamme ajoituksen ratkaisseista asioista. Kerran vuodessa järjestettettävät messut esittelevät kreetalaisten viinitilojen tuotantoa kattavasti mutta kompaktisti. Tänä vuonna tiloja oli esittäytymässä kolmisenkymmentä. Ihan riittävästi yhdelle päivälle. Itselleni vanhojen tuttujen tilojen  –  kuten Karavitakis, Manousaki, Toplou, Lyraraki  –  lisäksi mieleen jäivät erityisesti Gavalas, Silva-Daskalaki, Strataridakis ja Stilianou joista ainakin osa valikoituu matkaohjelmaamme mukaan. Lyrarakisin ZaZaZu-osastolla kuultiin iloksemme heidän tuotteidensa hyvästä vastaanotosta myös Suomen markkinoilla. Kuvassa aurinkoinen esittelijä.

ZaZaZu-kuohuvaa oli viime kesänä jo Alkossa ja sen tuonti jatkuu, kiitos Gavrielides Foodsín. Kyllähän meille muutama muukin erinomainen kreetalainen viini mahtuisi Alkon valikoimiin, valitettavasti vain monet tilat ovat kovin pieniä ja  –  ehkä myös onneksi  –  pieninä haluavat pysyä.

Maanantaina vierailimme pienellä mutta laadukkaalla Stilianoun tilalla, joka sekin jatkaa jo viidennessä polvessa viinituotantoaan. Tosin tämä viides polvi joka meitä opasti, muiden ollessa vielä messuilla, oli vasta 16 vuotias, mutta jo nyt oli tietämys ja asenne enemmän kuin kohdillaan.

Samalla reissulla katsastimme Archanesin kylän majoitustarjonnan ja karnevaalitunnelman. Ja Mezedopolio Agoran. Eipä ollut moitteen sijaa missään. Archanesin vieressä kohoaa korkeusiin Juktas-vuori jolla on useampiakin vaelluspolkuja. Ne jouduimme jättämään seuraavaan kertaan. Siihen ei luultavasti kovin kauaa mene.

Saatat myös tykkää seuraavista

Kommentointi

Your email address will not be published. Required fields are marked *