fbpx

Elämäkertaa ja oliiveja

Kuvaus ”Jokainen tälle saarelle (Kreetalle) jalallaan astuva tuntee salaperäisen voiman. Se on lämmin ja hyväntahtoinen, virtaa läpi suonien ja tekee sielusta suuremman.”(kreetalaiskirjailija Niko Kazantzakis romaanissaan Tilinteko El Crecolle)”Sana on silmu joka haluaa tulla oksaksi.Kuinka kukaan voi olla unelmoimatta kirjoittaessaan?Tyhjä paperi antaa oikeuden unelmoida.” (Gaston Bachelard)
Aika 26.04. – 03.05.2020Kurssilla on opetusta 40t.
Paikka Kreeta, Vamosin kylä (Fabrika Farm ja lisäksi lähiseudun kylät).
Kurssipaikkana on inspiroiva Vamosin perinnekylä, sen Farmi ja vehreä puutarha. Viikon aikana tehdään retkiä, tutustuaan luontoon ja paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Tule kokemaan Vamosin upea taika!
Lisätietoja kurssikohteesta: https://www.kreetanmaku.fi, merja@kreetanmaku.fi
Kohderyhmä Elämäkerrallisesta kirjoittamisesta kiinnostuneet kirjoittajat ja myös aloittelevat. Kurssi toimii jatkokurssina niille, jotka ovat aiemmin osallistuneet kirjoittamisen kurssille. Kurssi soveltuu opettajille täydennyskoulutukseksi ja on avoin kaikille, joilla on halua kirjoittaa ja kehittyä kirjoittajana.
Esitiedot Ennakkotehtävä: Jos haluat henkilökohtaista palautetta, lähetä elämäkerrallinen tekstisi (max 2-5 liuskaa) viimeistään 5.4.2020 sähköpostitse kesäyliopistolle, kesayliopisto@hame.fi. Taija Tuominen antaa tehtävästä kirjallisen palautteen, joka käsitellään kurssilla yksilöpalautteen yhteydessä. Ennakkotehtävä on vapaaehtoinen, mutta suotava.
Sisältö Oman kirjoittamisen taitojen kehittäminen erityisesti rakenneasioissa. Kurssilaiset keskittyvät omien tekstien tuottamiseen, muokkaamisen ja viimeistelyyn. Kurssilla pohditaan kirjoittamisen motiiveja ja merkitystä, syvennetään tietoja luovuudesta ja kirjoitusprosessista, saadaan välineitä tekstien tuottamiseen ja työstämiseen, hahmotellaan omaa kirjoittajaidentiteettiä sekä saadaan tietoa siitä, mitä tutkimus sanoo kirjoittamisesta. Kurssilla keskitytään erityisesti muistoihin ja elämäkerrallisen materiaalin hyödyntämiseen kirjoittamisessa. Miten oman aineiston voi muokata omaksi kokonaisuudeksi. Kurssin aikana on mahdollisuus saada yksilöpalautetta ja henkilökohtaista ohjausta.Kurssin avainsanat: Luovuus, avoimuus, vapaus ja luottamuksellisuus.Ks. alustava ohjelma.
Kouluttajat Luennot, harjoitukset, henkilökohtaiset ja ennakkotehtävän palautteet kirjoittamisen opettaja, kirjailija Taija Tuominen. Paikallisena oppaana ja opastajana kreetalaiseen ruokakulttuuriin ja oliiviöljyn saloihin, elämään ja luontoon on VTM, tietokirjailija, matkailuyrittäjä Merja Tuominen-Gialitaki. Kurssipaikan kreikkalaisina isäntinä Nikos ja Lola Frantzeskakis.
Suoritustapa Opetus rakentuu harjoituksista, luennoista ja kurssilaisten omien elämäkertatekstien käsittelystä. Oman elämän (tai toisen ihmisen) materiaalin työstäminen. Muistojen kirjoittaminen ja niiden hyödyntäminen joko faktassa tai fiktiossa. Muistojen käsittely ja tunnistaminen. Kirjoittamisen rakenne-, muoto- ja tyyliseikkoja. Erilaisia kirjoittamisen tekniikoita ja tehokeinoja. Oman kokonaisuuden rakentamista. Kurssin aikana on mahdollisuus keskustella kirjoittamisen ihanuudesta ja ongelmista muiden samanhenkisten kirjoittajien kanssa.
Lisätietoja hakeutumisesta Ilmoittautuminen 22.3.2020 mennessä Hämeen kesäyliopistolle. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin toteutuminen vahvistetaan viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen.
Muu informaatio Hämeen kesäyliopisto on koulutuksen järjestäjä, ja kurssin osanottajat vastaavat itse matkajärjestelyistään.
Majoittuminen on mahdollista esim. Vamosin kylän vierastaloissa. Voit halutessasi tutustua tarjontaan tästä. Voit varata itsellesi joko jaetun huoneen tai oman huoneen tai pienen huoneiston. Oleskelutilat, keittiö ja terassit ovat yhteisiä. 
 
Majoituksen hinta riippuu siitä, mitä valitset:– 225€ jos jakaa makuuhuoneen (tuntemansa henkilön kanssa), huoneiston toiseen makuuhuoneeseen saattaa myös tulla 1-2 matkalaista- 325€ jos varaat oman huoneen, huoneiston toiseen makuuhuoneeseen tulee 1-2 matkalaista- 400€ jos varaat pienen huoneiston kokonaan omaan käyttöön- 300€/hlö jos esim. pariskunta jakaa pienen huoneiston- 320€/hlö jos esim. pariskunta jakaa isomman huoneistonMajoitusta koskevat yhteydenotot merja@kreetanmaku.fi
Hinta Kurssimaksu 690 €, kurssimaksu laskutetaan huhtikuussa (ennen kurssia).Kurssi maksu sisältää:- laajan kurssimateriaalin
– kolme lyhyttä kurssiretkeä
– tervetulotilaisuus & päiväkahvit
– ohjelman mukaiset kuljetukset Hanian lentokentältä kurssikohteeseen ja takaisin (ohjelman mukaiset lennot saapuvat aamupäivällä, muuhun aikaan saapuvat vastaavat itse lentokenttäkuljetuksestaan).Huom. matkajärjestelyt ja ruokailut eivät sisälly kurssimaksuun.Hämeen kesäyliopisto on kurssin järjestäjä. Kurssin osanottajat vastaavat itse matkajärjestelyistään/matkakustannuksistaan eli lennoista, majoituksesta ja matkavakuutuksesta.Kurssin toteutuminen vahvistetaan sähköpostilla ilmoittautuneille viimeisen ilmoittautumispäivän 22.3.2020 jälkeen. Suosittelemme vahvistamaan matkajärjestelyt vasta, kun kesäyliopisto on vahvistanut kurssin toteutumisen. Kesäyliopisto ei vastaa mahdollisista matkajärjestelyistä aiheutuvista peruutuskuluista kurssin peruuntuessa.
Ilmoittautumiset 22.03.2020 mennessä
Peruutusehdot Ilmoittautuminen koulutukseen voidaan perua maksutta 22.3.2020 asti. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 22.3.2020 tai sen jälkeen tai peruutusta ei tehdä lainkaan laskutetaan koko kurssimaksu.Ilmoittautumisen perumisesta on ilmoitettava aina sähköpostilla kesäyliopistoon, kesayliopisto@hame.fi. Hämeen kesäyliopisto ei vastaa mahdollisista majoituksen tai lentojen perumisesta aiheutuvista kuluista.

Saatat myös tykkää seuraavista

Kommentointi

Your email address will not be published. Required fields are marked *