fbpx

Kevätkausi lähestyy

Vettä sataa tänään kaatamalla pk-seudulla ja vallitseva väri on taas perinteinen talviharmaa. Aatokset pyörii jo kovasti kevättöissä Kreetalla. Kreetan Maun ensimmäiset kurssilaiset saapuvat 8.4. ja laskeutuvat suoraan  (Kreikan) pääsiäiseen. House Kastrin täyttävät valokuvauksen workshopin osallistujat ja Vamosiin asettuvat villiruokaan tutustujat.

Meillä, Kreetan Maun henkilökunnalla, savotta alkaa paikan päällä jo pari viikkoa aiemmin. Toki talvikin on töitä tehty vieraidemme eteen; Merja viimeistelee uutta opaskirjaansa, Kim, omasta päivätyöstään vasta eläköityneenä, tutustuu entistä innokkaammin saaren sotahistoriaan. Kotiutuminen saarelle ja ”konttorin” pystyttäminen vie hetken; tiedot kylän palveluista päivitetään ja kuulumiset puolin ja toisin vaihdetaan. Ihanaa jälleennäkemisen iloa pitkän talven jälkeen! Vierailemme kummioliivipuutarhoillamme, kuvaamme puut ja yritämme laittaa niihin numerokyltit. Tämä helpottaa niitä kummeja jotka haluavat noutaa öljynsä tarhalta ja vaikkapa halailla ja evästellä ”oman” oliivipuunsa katveessa. Keräämme öljyt tarhureilta ja pakkaamme ja postitamme ne Suomeen. Nyt on ihan viimeinen hetki käydä ilmoittautumassa Happy Olive – sivustollamme oliivipuun kummiksi, mikäli haluat tuoretta öljyä kesäsalaattiasi maustamaan. Sotahistorian tiimoilta tarkoituksenamme on myös piipahtaa Iraklionissa haastattelemassa paikallishistorioitsija Antonis Zanudakisia, jonka tiedot Kreetan historiasta erityisesti toisen maailmansodan ajalta ovat huikeat. Häneltä on toki ilmestynyt useita hienoja kirjojakin, Kreetan paikallismurteella …

Viimeisimpiä hommia ennen tuloanne on vielä kerran käydä läpi viikon askelmerkit alihankkijoidemme kanssa, tarkistaa huoneistot ja majoituslistat, erityisohjelmat, aamiaiset ja ruokailut jos ne kuuluvat ohjelmaan  –  ja säätiedotukset. Ja tehdä plan B, ja olla valmiina muuttamaan suunnitelmat jos esim. keli niin vaatii. Paljon ja mielenkiintoista duunia vielä edessa. Ja aina välillä matkan varrella voi bongailla kaikkea uutta ja kivaa mitä voimme teille esitellä, seuraavalla kerralla ehkä jo.  Kovasti jo odottelemme teitä !

 

Saatat myös tykkää seuraavista

Kommentointi

Your email address will not be published. Required fields are marked *