Paimenten valtakunta

Ei Kreeta olisi Kreeta ilman lampaitaan ja paimeniaan. Tavallinen matkailija näkee vuohia vain tien vieressä, huomaa maitotonkat auton lavalla, löytää salaatistaan lammas- tai vuohenjuuston ja kuulee kellojen kilinän rinteillä, mutta itse elinkeino jää piiloon.

Me viemme sinut paimenten luo ja esittelemme nykyisen paimenidyllin. Syksyllä matkailukauden päättyessä laumat lähtevät lunta pakoon vuorilta ja laskeutuvat rantakyliin. Kun uusi matkailusesonki alkaa ja lampaat ovat poikineet, viedään laumat takaisin vuorille, josta lumet ovat jo sulaneet.

Keväällä huhti-toukokuussa paimenilla on kiire, lampaat ovat karitsoineet, lypsettävää ja huolehdittavaa on paljon. Laumat ovat rannikolla ja me käymme tutun paimenperheen luona aamulypsyn jälkeen.  Tutustumme elintapaan, ympäristöön, rannikon kasveihin, villiruokaan, mehiläisiin ja otamme osaa ruuanlaittoon. Syömme runsaan aterian, jossa pääosassa ovat tuore, vastatehty juusto, hunaja ja lampaan- ja vuohenliha. Keräämme myös padallisen villivihanneksia.

Toukokuu-lokakuun aikana nousemme paimenten luo jylhille vuorille paikkaan, jonne on kapea ja kuoppainen hiekkatie.  Otamme osaa iltalypsyyn, käymme mehiläispesillä ja seuraamme miten tuorejuusto ja pilahvi valmistuvat.  Syömme runsaan aterian notkuvien pöytien ääressä ja korkeiden ikitammien alla. Lähdemme takaisin alas kun ilta pimenee ja tähdet ovat korkealla.

Varaudu varsinkin kevätaikaan kunnon tukevilla jalkineilla. Maa saattaa olla märkää.  Pyrimme ottamaan huomioon myös erikoisruokavaliot, kuten V, G ja L.

Kun saavut omalla kuljetuksella: aikuiset 60 € / lapset 30 €  (4-14 v.)

Kun noudamme lähialueelta (Kalives, Almirida, Georgioupoli, Vrisses): aikuiset 65 €/ lapset 35 €

Varaa paikkasi tästä! 

Ajo-ohjeet omalla kyydillä saapuville ovat täällä, samoin kartta! 

Saatat myös tykkää seuraavista