Matkaohjelmat

Kreetan keväinen, vehreä luonto, turkoosi Välimeri sekä viehättävät pikkukaupungit ja kylät tarjoavat hienot puitteet niin loman viettoon kuin valokuvaukseen. Tule  kanssamme kokemaan Kreeta kameran kautta, samalla kun kreikkalainen mytologia vie meidät tarustoonsa ja päästää luovuuteemme valloilleen.

Lue lisää tästä !

Kreetan ainutlaatuinen luonto tarjoaa upeat puitteet kehon huoltoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tarjoamme viikon pituisella kurssilla mahtavan paketin lempeää harjoittelua, hyvää kreetalaista ruokaa, mielenkiintoisia retkiä ja yhteisiä illallisia.

Lue lisää tästä !

Omat tarinat talteen heleän huhtikuisena viikkona Vamosissa! Uusi ympäristö herättää uudenlaisia mielikuvia ja kielikuvia, tuoksut nostavat muistoja, aistit aktivoituvat ja tyhjä paperi alkaa täyttyä aivan itsestään..

Lue lisää tästä!

Oletko haaveillut dekkarin kirjoittamisesta? Mietitkö miten punoa langat yhteen? Kiinnostavatko sinua jännittävät jatkokertomukset? Oletko koukussa rikossarjoihin? Onko mielessäsi kiinnostava päähenkilö tai loistava tapahtumapaikka? Oletko keksinyt hyvän murhan tai nerokkaan petoksen? Mietitkö miten rikos ratkeaisi?

Toukokuisen viikon aikana TV:stä ja radiosta tuttu Arno Kasvi hurmaa kasvitietämyksellään ja johdattaa upean kreetalaisen luonnon ihmeisiin. Kuljemme vuorilla, meren rannoilla, laakeripuumetsissä, kukkakedoilla, oliivilehdoissa, poimimme yrttejä ihaillen kesäksi muuttuvaa Kreetaa..

juuri oikeassa ympäristössä  eli Kreetan  Vamosissa. Suomalaisen opettajan johdolla pääset opettelemaan  kieltä hauskasti ja harjoittamaan sitä paikallisten kanssa joka hetki ilman tiukkaa pipoa…

Lue lisää….

Vamos Pro 2018 on elämyksellinen biisileiri Kreetalla Vamoksen kylässä. Leiri on tarkoitettu jo pidemmälle ehtineille säveltäjille ja sanoittajille. Leiri on seitsemäs perättäinen. Leirin primus motor ja yksi biisintekijöistä on Heikki Salo. Oppaana toimii Merja Tuominen-Gialitaki ja kreikkalaisina isäntinä Nikos ja Lola Frantzeskakis. Biisileirin rakenne on yksinkertainen. Kokoonnumme joka päivä kirjoittamaan yhdessä tai erikseen, ihan kuinka kullekin sopii. Klinikoimme porukalla tuotoksiamme periaatteella ”kaikki auttavat kaikkia” ja simsalabim – hyviä lauluja syntyy! Jokainen päivä (lukuun ottamatta vapaapäivää) päättyy kreetalaisen herkkupöydän äärelle hyvän seuran ja musiikin merkeissä.

Lue lisää

Kreetan ainutlaatuinen luonto tarjoaa upeat puitteet kehon huoltoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Viikon aikana opimme käyttämään Shindon ja TRE:n (Trauma Releasing  Exercises) keinoja oman kehon huoltoon ja palautumisen tukemiseen.  Retkeilemme nauttien luonnosta ja sen antimista, myös lautasellamme !

Lue lisää tästä !

Haluaisitko kerran elämässäsi tehdä laulun? Kepeän rallin, tai rakkauslaulun aviopuolisollesi, ystävillesi, lapsille? Kreetan lumoavalla saarella se onnistuu. Pelkäätkö, ettet osaa? Älä huolehdi, sillä kauniissa Vamosin kylässä sinulla on oppaanasi ensiluokkaiset valmentajat, Heikki Salo ja Tuija Rantalainen.

He takaavat, että kotimatkalla sinulla on matkalaukussasi oma biisi, jonka olet sanoittanut ja säveltänyt ihan itse, tai yhdessä ystäväsi kanssa. Sinun ei tarvitse osata laulaa tai soittaa mitään soitinta, voit silti tehdä laulun.

Lue lisää

Matkaohjelmat

 • Rahanpesua?
  Rikoksen jäljillä 1.-8.5.2019

  Tämä kurssi on sinua varten. Viikon aikana keräät kirjoittajan työkalupakin, kirjoitat alkuja, loppuja ja keskikohtia, tutustut rikoskirjallisuuden eri lajeihin ja kokeilet eri tyylejä, kirjoitat yksin ja yhdessä toisen kirjoittajan kanssa, tutustut toisten teksteihin ja saat omistasi palautetta. Aamupäivät opiskelemme, iltapäivät kirjoitamme. Tule kurssille ja tee täydellinen rikos tietokoneella! Kurssin vetäjä, kirjailija Eppu Nuotio on kirjoittamisen moniottelija, jonka kirjalliseen tuotantoon kuuluu yli seitsemänkymmenen kirjan lisäksi näytelmiä, musikaaleja, oopperoita, tv-ohjelmien käsikirjoituksia, lauluntekstejä, runoja, jatkokertomuksia, kuunnelmia, kolumneja, lehtijuttuja, musiikkisatuja. Lisäksi Nuotio on opettanut sanataidetta ja kouluttanut kirjoittajia sekä Suomessa että nykyisessä kotimaassaan Saksassa 2000-luvun alusta saakka. Hän kertoo haluavansa lietsoa kirjoittajia näkemään tekstin Lue lisää

 • 14.-21.4.2019 Elämäkertaa ja oliiveja

  Omat muistot paperille? Kirjoita vanhat valokuvat auki, luo niistä tarina. Ei tylsiä kronologeja, ei sairauskertomuksia, pitkästyttäviä jaaritteluja vaan virkistäviä, raikkaita tarinoita omasta tai muiden, keksittyjenkin, elämästä, faktaa ja fiktiota luovasti sekoittaen, uutta kerrontaa luoden, runoa, riimiä, herkän henkilökohtaista, kipeän kiivasta. Kun liityt joukkoon oman tarinasi kanssa, saat samalla kuulla muiden inspiroivia tarinoita, luovuutesi löytää uusia ilmaisun polkuja ja huomaatkin kirjoittavasi mahtavaa eeposta ikitammen tai oliivipuun alla… Liity siis joukkoon, klikkaa alla oleva linkki auki ja tutustu viikkoon, joka saattaa muuttaa elämäsi. https://hameenkesayliopisto.fi/koulutus/2163/elamakertaa-ja-oliiveja-vamosissa-kreetalla/ Emme suinkaa istu koululuokassa kauniin kevään kukoistaessa ulkona vaan liikumme luonnossa, teemme inspiraatio-ja kirjoitusretkiä, istahdamme varjoon ja hankimme Lue lisää

 • Kasvimatka Arno Kasvin seurassa Kreetalle

  Vietä hieno toukokuun viikko Kreetan komeimmissa maisemissa!  Tutustumme viikon aikana saaren erityiseen luontoon oppaanamme TV.stä ja radiosta tuttu Arno Kasvi, Turun yliopiston  kasvitieteellisen puutarhan eläkkeellä oleva ylipuutarhuri. Kuljemme vuoristossa ja huipuilla, käymme vinhassa laakeripuumetsässä, jollaiset peittivät etelä-Eurooppaa jääkauden jälkeen, mutta ovat lähes tyystiin hävinneet, poikkeamme vanhoja kiemuraisia oliivipuita kasvavassa kivitarhassa ja 2500-vuotiaan oliivipuumetusalemin juurella, kuljemme ylätasangoilla ja ihmettelemme kasvimaailmaa ja elämää siinä sivussa. Ja syömme valikoiduissa tavernoissa, joihin tavallinen turisti ei tietään löydä.   Aika ja paikka:                           8.-15.5. 2019 Kreikka, Kreetan saari, Vamosin kylä Kohderyhmä:        Lue lisää

 • 15.-22.5.2019 Viikko oppien kreikan kieltä!

    Kreikan kieltä juuri siinä oikeassa ympäristössä eli Kreetalla! Aika ja paikka: 15-22.5.2019 Kreikka, Kreetan saari, Vamosin kylä Kohderyhmä: Elävästä kreikan kielestä kiinnostuneet. Kaksi tasoryhmää, kysy tarkemmin opettajalta. Alkeet ja jatko. Järjestäjä: Kreetan Maku Oy Lisätietoja raila@kreetanmaku.fi Kielenopettaja: Soile Hartikainen, soile.hartikainen@diginia.fi   Kouluttajat: kielenopettajana toimii Soile Hartikainen. Matkanjärjestäjänä ja oppaana kreetalaiseen ruokakulttuuriin, elämään ja luontoon on VTM, tietokirjailija, matkailuyrittäjä Merja Tuominen-Gialitaki. Kurssipaikan kreetalaisina  isäntinä toimivat  Nikos ja Lola Frantzeskakis.   Tavoite ja lähtökohdat: Opetus rakentuu oppitunneista 5 x 1,5 t, harjoituksista, luennoista ja retkeilystä aidossa kreetalaisessa ympäristössä ja kulttuurissa. Kielenopiskelun lomassa tutustutaan kreetalaiseen kulttuuriin yleensä sekä ruokakulttuuriin yrteistä oliiveihin ja Lue lisää

 • Luovuuden herättelyä

  Vamoksen luovuusviikko 10.-17.10.2018 toteutetaan yhdessä Hämeen kesäyliopiston kanssa. Opettelemme valmistamaan mustasavukeramiikkaa, pieniä kotiin tuomisiksi sopivia esineitä tai koruja, valmistamme paperia kasvikuiduista, vuolemme ruokokynän, teemme mustetta mm. saksanpähkinöistä, kirjoitamme runon ja riipustamme sen omatekoiselle paperille! Tekemisen sivussa kreetalainen kyläympäristö kasveineen, puutarhoineen, eläimineen, ihmisineen ja tarinoineen alkaa avautua.  Palaat kotiin ideavarasto ja matkalaukku pullollaan…. Viikko luovuutta ammentaen Kreetan rikkaasta luonnosta, mytologiasta ja kreetalaisesta kulttuurista. Luovasti vanhan ja uuden kohtaamista, menneen ja nykypäivän todellisuuden yhdistämistä taiteellisen toiminnan avulla. Kurssit dokumentoidaan valokuvaamalla ja videoimalla.  Käy tästä sisään Hämeen kesäyliopiston sivuille, jossa koko ohjelma, hinnat ja ilmoittautumisohjeet! 

 • Elämäsi laulu

  Elämäsi laulu 23.-30.9.2018   Vamosin inspiroivassa kylässä lauluntekokin onnistuu ihan kuin itsestään.. Klikkaa tästä eteenpäin Tampereen kesäyliopiston sivuille, siellä näet miten se on mahdollista!    

 • Vamos Pro 2018 – 16.-23.9.2018

  Vamos Pro 2018 on elämyksellinen biisileiri Kreetalla Vamoksen kylässä. Leiri on tarkoitettu jo pidemmälle ehtineille säveltäjille ja sanoittajille. Leiri on seitsemäs perättäinen. Leirin primus motor ja yksi biisintekijöistä on Heikki Salo. Oppaana toimii Merja Tuominen-Gialitaki ja kreikkalaisina isäntinä Nikos ja Lola Frantzeskakis. Biisileirin rakenne on yksinkertainen. Kokoonnumme joka päivä kirjoittamaan yhdessä tai erikseen, ihan kuinka kullekin sopii. Klinikoimme porukalla tuotoksiamme periaatteella ”kaikki auttavat kaikkia” ja simsalabim – hyviä lauluja syntyy! Jokainen päivä (lukuun ottamatta vapaapäivää) päättyy kreetalaisen herkkupöydän äärelle hyvän seuran ja musiikin merkeissä. Hinnat: puolikas huoneesta 940 € (huoneistossa, jossa kaksi makkaria ja siis 3-4 henkeä) oma huone 980 € Lue lisää

 • Valokuvauksen workshop Kreetalla – 8-15.4.2018

  Viehättävä Plataniaksen yläkylä, lähellä Hanian kaupunkia, on hieno miljöö valokuvauskurssille, jossa kuvaaminen yhdistyy inspiroiviin retkiin mm. meren äärelle, vuoristoon, viinitilalle ja kaupungin sykkeeseen. Kreetan keväinen, vehreä luonto tarjoaa hienot puitteet niin loman viettoon kuin valokuvauksen saloihin perehtymiseenkin mukavassa porukassa. Kurssin tukikohta ja majoittautuminen tapahtuu kotoisassa ja korkeatasoisessa House Kastrissa. Viikon pituisen kurssin aikana perehdymme mm. valon ja ilmaisun merkitykseen valokuvauksessa sekä tutustumme kameratekniikan perusteisiin. Kurssin aikana toteutettavat kuvaustehtävät sijoittuvat Kreetan upeisiin maisemiin mm. maisema-, henkilö-, still life- sekä katukuvauksen parissa. Kurssipäivien aamuina pohjustamme päivän kuvaustehtävät, päivät vietetään valokuvaamisen parissa erilaisissa ympäristöissä, illalla käymme läpi päivän kuvat ja annamme kuvista palautteen. Lue lisää

 • Battle of Crete – Taistelu Kreetasta 1941

            Sotahistoriasta kiinnostuneille järjestämme 1-3 päivän ohjelmia  ryhmille (min. 2 hlöä), huhti-toukokuussa ja syys-lokakuussa 2018 . Ohjelma voidaan muokata mieltymysten ja kiinnostuksen mukaan. Päiväretkellä (n. 8 tuntia) kierrämme Hanian alueella mm. Malemen ja lähikylien taistelupaikoilla. Päiväretken hinta 70€/hlö sisältää kuljetutuksen, opastuksen ja lounaan. Useamman päivän retkellä lisäämme ohjelmaan myös Liittoutuneiden evakuointoireittejä Imbroksen rotkon kautta Etelärannikolle sekä Kenraali Kreipen kidnappauksen reittejä, näihin retkiin sisältyy yöpyminen etelärannikolla, esim. Hora Sfakionissa.  Hinta esim. 3-päivän retkelle on 390€/hlö, hinta sisältää kuljetukset, opastuksen, lounaat ja majoituksen. Toisen maailmasodan tapahtumat Kreetalla ovat täynnä draamaa ja tarinoita, tule kuulemaan ja näkemään tunnelmat aidoilla Lue lisää

Viikon mittaisen workshopin aikana keskitymme mm. henkilö- ja muotokuvaukseen sekä valon & ilmaisun merkitykseen valokuvauksessa, maisema- ja miljökuvausta unohtamatta. Monipuolisten kuvausharjoitusten kautta tulevat tutuksi mm. valon merkitys valokuvassa sekä henkilökuvauksen salat.

 

Kurssipäivien aamuina pohjustamme päivän kuvaustehtävät, päivät vietämme valokuvauksen parissa erilaisissa inspiroivissa miljöissä retkeillen ja illalla käymme läpi päivän kuvat sekä annamme niistä palautteen. Useimmat illat päättyvät kreetalaisesta ruuasta nauttien jossain alueen useista ravintoloista.

 

Tämä Workshop sopii oman kameransa jo vähän hallitsevalle harrastajalle. Kuvausvälineenä toimii digijärjestelmäkamera (tai digipokkari). Ota mukaan myös oma kannettava tietokone kuvien käsittelyä varten.

 

Workshopin tukikohta ja majoittautuminen tapahtuu kotoisassa ja korkeatasoisessa House Kastrissa, viehättävässä Plataniaksen kylässä, lähellä Hanian kaupunkia.

 

Kurssin opettajina toimivat valokuvaaja Mirka Both ja valokuvauksen opettaja Kikka Niittynen Muurlan opistosta.

 

Kurssilaisten määrä max 10 hlöä.

 

Kurssin ja majoituksen hinta

 

Alk.  ?  e/ 2hh

Alk  ?  e/ 1 hh

 

Kurssin hintaan kuuluu opetus, henkilökohtainen ohjaus, retket ja majoittuminen.

 

Lennot jokainen maksaa itse. Olemme varanneet  ?   ilmoittautuneelle Norwegianin lennon hintaan ?  e/ hlö, mutta voitte varata toki lentonne myös itse haluamastanne lentoyhtiöstä.

 

Ilmoittautuminen ja kyselyt kurssin puitteista: Raila Järveläinen  raila.jarvelainen@elisanet.fi    +358 40 5003489

Kurssisisällöstä kyselyt: Kikka Niittynen kikka.niittynen@gmail.com, +358 505732662