Matkaohjelmat

Inspiroiva ympäristö, upeat retket ja komeasti kukoistava kevät vauhdittavat  valon ja ilmaisun merkityksen oppimista samalla kun tutustutaan kameratekniikan perusteisiin.

 

Lue lisää

Villiruoka on osa sivistynyttä kreetalaista ruokakulttuuria, sillä on itseoikeutetusti paikka jokaisessa pöydässä sekä arkena että pyhänä. Se ei ole hifistelijöiden alakulttuuria vaan ihan tavallisten ihmisten talvinen ja keväinen sivujuoni, joka tarjoaa miellyttävän tavan liikkua luonnossa samalla kun  rikastutetaan oman pöydän antimia. Villiruoka on myös gurmeeta ja erityisesti raavaiden miesten ruokaa siinä missä lihakin..

Lue lisää

”Jokainen tälle saarelle (Kreetalle) jalallaan astuva tuntee salaperäisen voiman. Se on lämmin ja hyväntahtoinen, virtaa läpi suonien ja tekee sielusta suuremman.” (Nikos Kazantzakis)

Vamosin kylä ja sen vieraanvarainen ilmapiiri, kauniit entisöidyt rakennukset ja upeat maisemat Kreetan Toscanaksi kutsutulla Apokoronasin alueella luovat upeat kehykset keväiselle kurssiviikolle. Takana kohoavat alati väriään vaihtavat Valkoiset vuoret kuin korkea seinä, edessä rannaton Kreetanmeri ja kumpuilevat kukkulat oliivi-ja viinitarhoineen. Asut kylän keskellä pienissä entistetyissä taloissa kapeiden kujien varrella tai suuressa puutarhassa. Kylän elämä ja sen ilmiöt tulevat tutuiksi kun päivittäin kuljet asuntosi ja kurssipaikkamme väliä, saat myös sopivasti liikuntaa.

 

Lue lisää

Toukokuussa Kreetalla on jo kesä. Talven vihreys alkaa kadota kun sateet loppuvat ja helteet vakiintuvat. Yrtit alkavat olla parhaimmillaan, ja niitähän saari pursuaa, tuoksuja, värjeä ja makuja.  Niillä maustetaan ruoka, niillä  houkutellaan tunteita, niillä hoidetaan vaivoja, niitä haistellaan, maistellaan ja kerätään kimpuiksi. Viikon aikana teet sinunkaupat kyntelin, laakerin, aloen, salvian, rosmariinin, oreganon, timjamin, fenkolin, minttujen, pomeranssin, kamomillan ja monen muun yrtin kanssa. Kuljemme luonnossa, keräämme vaikutteita ja yrttejä, syömme ruokia, joissa ne ovat mukana, Saat komean loman…

Lue lisää

Vietä kanssamme viikko viininkorjuun aikaan kiertäen saarta ja sen viinitarhoja, maistellen, nauttien ja perehtyen viinien maailmaan, viininviljelijöiden arkeen ja viinikulttuuriin sekä sovitellen ruokaa ja viiniä toinen toisiinsa. Aloitamme Vamosista, jatkamme Iraklioniin, kierrämme saaren suurimmilla viinialueella Pezássa ja  Arhánesissa, käymme valikoiduilla viinitiloilla ja yövymme saaren pääkaupungissa ja palaamme takaisin Hanian seudulle, jossa ryhdymme viininkorjuuseen ja polkemaan viiniä!

Lue lisää

Vamos Pro 2018 on elämyksellinen biisileiri Kreetalla Vamoksen kylässä. Leiri on tarkoitettu jo pidemmälle ehtineille säveltäjille ja sanoittajille. Leiri on seitsemäs perättäinen. Leirin primus motor ja yksi biisintekijöistä on Heikki Salo. Oppaana toimii Merja Tuominen-Gialitaki ja kreikkalaisina isäntinä Nikos ja Lola Frantzeskakis. Biisileirin rakenne on yksinkertainen. Kokoonnumme joka päivä kirjoittamaan yhdessä tai erikseen, ihan kuinka kullekin sopii. Klinikoimme porukalla tuotoksiamme periaatteella ”kaikki auttavat kaikkia” ja simsalabim – hyviä lauluja syntyy! Jokainen päivä (lukuun ottamatta vapaapäivää) päättyy kreetalaisen herkkupöydän äärelle hyvän seuran ja musiikin merkeissä.

Lue lisää

Haluaisitko kerran elämässäsi tehdä laulun? Kepeän rallin, tai rakkauslaulun aviopuolisollesi, ystävillesi, lapsille? Kreetan lumoavalla saarella se onnistuu. Pelkäätkö, ettet osaa? Älä huolehdi, sillä kauniissa Vamosin kylässä sinulla on oppaanasi ensiluokkaiset valmentajat, Heikki Salo ja Tuija Rantalainen.

He takaavat, että kotimatkalla sinulla on matkalaukussasi oma biisi, jonka olet sanoittanut ja säveltänyt ihan itse, tai yhdessä ystäväsi kanssa. Sinun ei tarvitse osata laulaa tai soittaa mitään soitinta, voit silti tehdä laulun.

Lue lisää

 ”Jokainen tälle saarelle (Kreetalle) jalallaan astuva tuntee salaperäisen voiman. Se on lämmin ja hyväntahtoinen, virtaa läpi suonien ja tekee sielusta suuremman.” (kreetalaiskirjailija Niko Kazantzakis romaanissaan Tilinteko El Crecolle)

Taideviikot toteutetaan yhdessä Hämeen kesäyliopiston kanssa.

Syysviikolla herättelemme luovuutta monin tavoin. Jo itse ympäristö, Vamosin kylä ja sen vieraanvarainen ilmapiiri, kauniit entisöidyt rakennukset ja upeat maisemat Kreetan Toscanaksi kutsutulla Apokoronasin alueella luovat upeat kehykset viikollemme. Selkämme takana kohoavat alati väriään vaihtavat Valkoiset vuoret kuin korkea seinä, edessä rannaton Kreetanmeri ja kumpuilevat kukkulat oliivi- ja viinitarhoineen. Asut kylän keskellä pienissä entistetyissä taloissa kapeiden kujien varrella tai suuressa puutarhassa. Kylän elämä ja sen ilmiöt tulevat tutuiksi kun päivittäin kuljet asuntosi ja kurssipaikkamme väliä, saat myös sopivasti liikuntaa.

Lue lisää

Matkaohjelmat

  • Notkeat varpaat ja hellitty mieli, asiakkaan kertomaa !

    Notkeat varpaat ja hellitty mieli Levitän maton kattoterassille ja käyn selinmakuulle. Vasen jalka kurkottaa kohti Plataniaksen kylän kattoja, oikea käsi nousee kohti taivasta ja keskivartalo on kummissaan, se on löytänyt uuden olomuodon, se on vahva ja taipuisa. Annan auringonsäteiden leikkiä suljetuilla silmäluomilla ja päätän aloittaa loppuelämäni jokaisen aamun pilatekesella. Kun lähdin pilateslomalle Kreetalle, odotukset olivat ristiriitaiset. Tiesin, että aktiiviloma tekee hyvää keholle ja mielelle, mutta viikon seurustelu vain itsensä kanssa voisi olla pitkästyttävää. Yksin lomailussa on paljon hyviä puolia, mutta yksinäisyys lomalla ei ole mukava tunne. Kuvittelin, että kun saavun House Kastriin aamun piltaestunnille, vaihdan muutaman sanan ohjaajan, talon isäntäpariskunnan Lue lisää

  • Valokuvauksen Workshop Kreetalla

    Viime vuonna meillä vieraili tosi kiva ryhmä. Ihmettelin yhtä tyyppiä, joka kuvasi joka välissä. Osoittautui että Kikka Niittynen on valokuvauksen opettaja Muurlan kansanopistossa ja loppuviikosta olikin sovittu että hän ja kolleegansa Mirka Both tulevat mielellään vetämään kyseistä kurssia. Talven mittaan rakentui sekalainen seurakunta opinhaluisia. Mielestäni joukossa oli kolme lähes proota ja kaksi aivan näppäilijää. (toinen olen minä ja toista en mainitse jos vaikka loukkaantuu). Loput neljä ovat ‘edistyneitä’. Eritasoisuus ei ainakaan viihtymistä haitannut vaan homma lähti lentoon heti ensimmäisestä illallisesta jossa nauru jo raikasi ja itse opinnoissa tietoviisaat auliisti auttoivat jos opeilla oli kiirettä. Kurssi oli jaoteltu päivittäisiiin teemoihin, esim Lue lisää

  • Luovuuden herättelyä

    Vamoksen luovuusviikko 10.-17.10.2018 toteutetaan yhdessä Hämeen kesäyliopiston kanssa. Opettelemme valmistamaan mustasavukeramiikkaa, pieniä kotiin tuomisiksi sopivia esineitä tai koruja, valmistamme paperia kasvikuiduista, vuolemme ruokokynän, teemme mustetta mm. saksanpähkinöistä, kirjoitamme runon ja riipustamme sen omatekoiselle paperille! Tekemisen sivussa kreetalainen kyläympäristö kasveineen, puutarhoineen, eläimineen, ihmisineen ja tarinoineen alkaa avautua.  Palaat kotiin ideavarasto ja matkalaukku pullollaan…. Viikko luovuutta ammentaen Kreetan rikkaasta luonnosta, mytologiasta ja kreetalaisesta kulttuurista. Luovasti vanhan ja uuden kohtaamista, menneen ja nykypäivän todellisuuden yhdistämistä taiteellisen toiminnan avulla. Kurssit dokumentoidaan valokuvaamalla ja videoimalla.  Käy tästä sisään Hämeen kesäyliopiston sivuille, jossa koko ohjelma, hinnat ja ilmoittautumisohjeet! 

  • Elämäsi laulu

    Elämäsi laulu 23.-30.9.2018   Vamosin inspiroivassa kylässä lauluntekokin onnistuu ihan kuin itsestään.. Klikkaa tästä eteenpäin Tampereen kesäyliopiston sivuille, siellä näet miten se on mahdollista!    

  • Viinitarhan salat ja viininkorjuu

    Syyskuun alku Kreetalla on sitä aikaa, jolloin meri on vielä linnunmaitoa, säät samoin, mutta kiireisimmät turistit ovat jo lähteneet, koulut alkaneet ja sesonki rauhoittuu. Rypäleiden korjaaminen on alkanut, oliivi antaa vielä odottaa. Ensimmäiset pilvenhattarat ilmestyvät taivaalle. Viikon aikana kierämme saarta ja sen viinitarhoja ja viinitaloja, maistellen, nauttien ja perehtyen viinien maailmaan, viininviljelijöiden arkeen ja viinikulttuuriin sekä sovitellen ruokaa ja viiniä toinen toisiinsa. Aloitamme Vamosista, jatkamme Iraklioniin, kierrämme saaren suurimmilla viinialueella Pezássa ja  Arhánesissa, käymme valikoiduilla viinitiloilla ja yövymme saaren pääkaupungissa ja palaamme takaisin Hanian seudulle. Iraklionin kyljessä on kuulu Malevisin viinilaakso, jossa malvoisie-viinit kypsyivät ja josta eurooppalainen viinikulttuuri alkoi. Keskiajalla Lue lisää

  • Vamos Pro 2018 – 16.-23.9.2018

    Vamos Pro 2018 on elämyksellinen biisileiri Kreetalla Vamoksen kylässä. Leiri on tarkoitettu jo pidemmälle ehtineille säveltäjille ja sanoittajille. Leiri on seitsemäs perättäinen. Leirin primus motor ja yksi biisintekijöistä on Heikki Salo. Oppaana toimii Merja Tuominen-Gialitaki ja kreikkalaisina isäntinä Nikos ja Lola Frantzeskakis. Biisileirin rakenne on yksinkertainen. Kokoonnumme joka päivä kirjoittamaan yhdessä tai erikseen, ihan kuinka kullekin sopii. Klinikoimme porukalla tuotoksiamme periaatteella ”kaikki auttavat kaikkia” ja simsalabim – hyviä lauluja syntyy! Jokainen päivä (lukuun ottamatta vapaapäivää) päättyy kreetalaisen herkkupöydän äärelle hyvän seuran ja musiikin merkeissä. Hinnat: puolikas huoneesta 940 € (huoneistossa, jossa kaksi makkaria ja siis 3-4 henkeä) oma huone 980 € Lue lisää

  • Tulisitko Vamosiin elämäkertaa kirjoittamaan? – 22.-29.4.2018

    Siinä sivussa opit ja koet paljon muutakin. Tutustut Kreetaan sisältä päin, tutustut muuhun ryhmään, omaan tapaasi kirjoittaa, muiden tapaan kirjoittaa, huomaat miten eri tavalla näemme maailmamme, syöt autenttisia kreetalaisia aterioita ja olet kaukana massamatkailun muovisesta maailmasta… Järjestäjänä on Hämeen kesäyliopisto ja opettajana ihana Taija Tuominen. Käy tästä linkistä katsomassa koko ohjelma ja ilmoittaudu!   

  • Valokuvauksen workshop Kreetalla – 8-15.4.2018

    Viehättävä Plataniaksen yläkylä, lähellä Hanian kaupunkia, on hieno miljöö valokuvauskurssille, jossa kuvaaminen yhdistyy inspiroiviin retkiin mm. meren äärelle, vuoristoon, viinitilalle ja kaupungin sykkeeseen. Kreetan keväinen, vehreä luonto tarjoaa hienot puitteet niin loman viettoon kuin valokuvauksen saloihin perehtymiseenkin mukavassa porukassa. Kurssin tukikohta ja majoittautuminen tapahtuu kotoisassa ja korkeatasoisessa House Kastrissa. Viikon pituisen kurssin aikana perehdymme mm. valon ja ilmaisun merkitykseen valokuvauksessa sekä tutustumme kameratekniikan perusteisiin. Kurssin aikana toteutettavat kuvaustehtävät sijoittuvat Kreetan upeisiin maisemiin mm. maisema-, henkilö-, still life- sekä katukuvauksen parissa. Kurssipäivien aamuina pohjustamme päivän kuvaustehtävät, päivät vietetään valokuvaamisen parissa erilaisissa ympäristöissä, illalla käymme läpi päivän kuvat ja annamme kuvista palautteen. Lue lisää

  • Battle of Crete – Taistelu Kreetasta 1941

              Sotahistoriasta kiinnostuneille järjestämme 1-3 päivän ohjelmia  ryhmille (min. 2 hlöä), huhti-toukokuussa ja syys-lokakuussa 2018 . Ohjelma voidaan muokata mieltymysten ja kiinnostuksen mukaan. Päiväretkellä (n. 8 tuntia) kierrämme Hanian alueella mm. Malemen ja lähikylien taistelupaikoilla. Päiväretken hinta 70€/hlö sisältää kuljetutuksen, opastuksen ja lounaan. Useamman päivän retkellä lisäämme ohjelmaan myös Liittoutuneiden evakuointoireittejä Imbroksen rotkon kautta Etelärannikolle sekä Kenraali Kreipen kidnappauksen reittejä, näihin retkiin sisältyy yöpyminen etelärannikolla, esim. Hora Sfakionissa.  Hinta esim. 3-päivän retkelle on 390€/hlö, hinta sisältää kuljetukset, opastuksen, lounaat ja majoituksen. Toisen maailmasodan tapahtumat Kreetalla ovat täynnä draamaa ja tarinoita, tule kuulemaan ja näkemään tunnelmat aidoilla Lue lisää

  • Huhtikuun villiruokaviikko – 8.-15.4.2018

    Huhtikuussa Kreetan luonto on upeimmillaan! Suomalaiset kutsuisivat sitä jo kesäksi – kukat kukkivat, koko saari on vihreä, päivät ovat korkeita ja aurinkoisia, jopa helteisiä, illat vielä viileitä, mereen tarkenee juuri ja juuri. Välimerellä kaikkialla tunnetaan villiruoka, niin on ollut jo vuosituhansia ja niistä on jalostettu meidän puutarhavihanneksemme. Villiruoka ei Kreetalla ole hifistelijöiden etuoikeus eikä sitä haukuta kanin ruoaksi vaan se on osa sivistynyttä ruokakulttuuria ja se kuuluu itseoikeutetusti jokaiseen pöytään sekä arkena että pyhänä. Villi itse kerätty ruoka on myös gurmeeta ja raavaiden miesten ruokaa siinä missä lihakin. Rantajuurikas on kaikkien juurikkaiden kantaäiti, villit porkkanat ja sipulit löytyvät kunhan hiukankin Lue lisää