fbpx

Melidonin kasivitoset

Melidoni, 42 puuta

Lajike: tsunati, koroneiki, korjataan ennen joulua

Öljyn maku: tuore ruoho, potkii nuorena, pehmenee ikääntyessään

Tarhasta

Tarha on ollut Jorgos Sartzetakisin äidin prikaa, häälahjaa, ja sillä on ikää kahdeksisenkymmentä viisi vuotta. Se sijaitsee korkealla Valkoisten vuorten (Lefka Ori) edessä olevilla kukkuloilla Melidónin ja Ramnín kylien välissä. Apokoronasin alue levittäytyy jalkojen juuressa ja meri näkyy Kalivesin takana. Metsäpalo vuonna 1992 saatiin sammumaan juuri tarhan etureunalle. Muutamien puiden runko hiiltyi, mutta oliivi on sitkeää tekoa ja niin puut elpyivät.

Tarhaa ei ole koskaan muokattu koneellisesti. Huomaat että se olisi mahdotonta, kun käyt tarhassa. Puita ei lannoiteta, ei kastella, ei ruiskuteta, ei myrkytetä. Jorgosin perhe pitää tätä tarhaa arvossa ja ottaa täältä öljyn myös omaan käyttöön.

Viljelijästä

Jorgos Satzetakis on kotoisin Melidonista, mutta asuu nykyään perheineen Vamosissa, jonne hän siirtyi jo lukioaikanaan. Vaimo on Vamosista ja Jorgos toimii taksiyrittäjänä.

Kun olet valinnut tarhan ja päättänyt tukimuodosta, käy Happy Olive-verkkokaupassa maksamassa kuluvan vuoden kummimaksu.  Saat noin viikossa kuvan seuraavasta vapaasta puusta sekä kummitodistuksen. Puusi pysyy samana vuosi vuoden perään, kun maksat kummiusmaksun Kreetan Keittiön tilille tammikuun aikana.

Käy katsomassa puutasi! 

Omaa öljyä!

Öljyn nouto tai toimitus Suomeen 

Oliivipuu = kulttuuri

Kandanosin jättiläiset

Saatat myös tykkää seuraavista