fbpx

Syödään hyvin Kreetalla 3-10.5.2020

Kreetan Maku Oy järjestää hyvästä kreetalaisesta ruoasta kiinnostuneille kulinaristeille viikon matkan Länsi-Kreetan ruokaparatiiseihin. Tarkoitus on perehdyttää teidät perinteiseen kreetalaiseen ruokakulttuuriin sen alkulähteillä, joten tavalliset turistipyydykset kierrämme kaukaa.

Majoitumme House Kastriin ja läheisiin hotelleihin Plataniaksessa  ryhmän koosta riippuen ja kierrämme minibussilla läntisen Kreetan parhaiksi havaittuja ravintoloita kylissä, rannoilla ja vuorilla . 

Ravintolat ovat pieniä perhetavernoja. Valintakriteerimme ovat perinteinen valmistustapa, ehdottoman tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä paikalliset erikoisuudet.

Suunniteltu ryhmäkoko on 8 henkilöä, joka mahdollistaa kiinteän ryhmähengen ja helpottaa pienten tavernojen varaamista.

Ateriat nautitaan kreetalaiseen tapaan eli annokset tuodaan keskelle pöytää ja jokainen saa maistella kaikkea. Aterian päätteeksi tarjoillaan tuju makea pala sekä rakia onnistuneen ruoansulatuksen takaamiseksi.

Edellisestä kurssista viisastuneena nautimme päivittäin yhden täysipainoisen aterian ja yhden kevyemmän. (meze tai salaattilounas tai iltapala)

Oheinen matkasuunnitelma on alustava, mutta taso säilytetään joka tapauksessa korkeana. Muutoksia saattaa tulla meistä riippumattomista syistä tai ryhmän toiveiden mukaisesti.

Matkan hinta

  •  890€/2hh, House Kastrissa, huoneiston toiseen huoneeseen voi tulla 1-2 henkilöä
  • 1040,00€/1hh, House Kastrissa, huoneiston toiseen huoneeseen voi tulla 1-2 henkilöä
  • 1050,00€/hlö oma pieni huoneisto läheisessä hotellissa
  • 900,00€/hlö/oma pieni huoneisto esim. pariskunnalle (parivuode)  lähihotellissa
  • varausmaksu 250€ varauksen yhteydessä, loppumaksu erääntyy kuukautta ennen matkan alkua

Hinta sisältää:

–  Päivittäin lounas ja päivällinen, saapumispäivänä vain kattava myöhäinen pitkä lounas.

– Kohtuulliset ruokajuomat; vesi / olut / talonviini. Ruokaviineinä suosimme paikallisia korkeatasoisia tuotteita.

– Kahvittelut ja tipit

– Lentokenttäkuljetukset ja kaikki muut yhteiskuljetukset viikon aikana 

– Majoitus House Kastrissa tai läheisessä hotellissa valitsemasi majoituskategorian mukaisesti.

Hintaan ei sisälly:

– Lentomatkoja; suosittelemme matkan varaamista mahdollisimman ajoissa. Sunnuntaisin Norwegian ja Finnair lentävät aamuvarhain, noudamme teidät lentokentältä sunnuntain aamukoneelta. 

– Aamiaisia jotka kukin valmistaa huoneessaan. Tuore leipä toimitetaan huoneeseen.

– Henkilökohtaista matkavakuutusta, suosittelemme matkavakuutuksen ottamista

– Aperitiiveja, konjakkeja ja muuta juomakulutusta aterioiden ulkopuolella

Tervetuloa mukaan suureen ruokaseikkailuun kulinarismin lähteille!

Varaukset ja tiedustelut 

Kim Andersson

puh: +358400407572              e-mail:  kimande56(at)gmail.com

Allaolevan erinomaisen ruokapainotteisen ohjelman ohella kuulet totta ja tarinaa saaren tavoista, historiasta ja luonnosta. Saari on ehtymätön aarreaitta kaikelle edellä mainitulle, siis sen herkullisen ruuan lisäksi.

Alustava kurssiohjelma  

Su      Saapuminen Hanian Lentoasemalle 09:50 ja siirtyminen Plataniakseen jossa majoittuminen. Irroitteleva 45 min kävely appelsiinilehtojen kautta Taverna Drakianaan, jossa täysipainoinen lounas joen varrella. Perhetaverna on paikallisten suosima juhlalounaspaikka ja perhejuhlien ammattilainen. Talon viininä tietysti paikallinen romeiko mutta myös tutumpia viinejä saatavilla. Päivälepo ja ostoksilla käynti lähinnä aamiaistarvikkeita varten. Omakustanteinen, vapaaehtoinen iltapala.

Ma   Lounas  kuuluisassa ’Ntounias’ Slow Food-tavernassa noin tunnin ajomatkan päässä vuorilla Therisson lähellä Drakonan kylässä. Kyseessä on erittäin perinteinen ravintola, jossa käytetään miltei poikkeuksetta vain omia raaka-aineita. Ruoka valmistetaan osin ulkona saviastioissa tulen päällä ja uuneissa keittiössä jossa saa tutustua ruokiin ennen päätöksiä. Kokonaisuus on kasvispainotteinen, jota  lopuksi ryyditetään liha-annoksilla, erikoisuutena erittäin muheva vuohenliha. Viineistä tarjolla omaa romeikoa ja valkoviiniä, oluena paikallinen suodattamaton, pastöroimaton ’Harma’.  Iltapala esimerkiksi Plataniaksen Yaourtoplimmira-pikaruokalassa, jota ei todellakaan verrata kansainvälisiin pikaruokaketjuihin.

Ti      Lounas nautitaan yhdistettynä vierailuun Manousakis-viinitilalle, jossa maistelemme meze-pöydän herkkuja ja alueen ehkä kuuluisimpia viinejä, joista parhaat ovat tutuista rypäleistä ja varsin ”länsimaisen” makuisia. Iltapäivällä siirrymme  Hanian keskustan ’Tamam’-ravintolaan, joka toimii vanhan kaupungin entisessä turkkilaisessa kylpylässä. Huolimatta keskeisestä sijainnista turistialueella, ravintola on säilyttänyt alkuperäisen tyylinsä ja laatunsa vuosikymmeniä. 

Ke    Lounaalle ajamme Episkopin kylään Rethimnonin lähelle. Tarinan mukaan ’Arkudena Garden’ on ravintolana ollut ehdolla yhdelle Michelin tähdelle. Projekti luultavasti kaatui askeettiseen ympäristöön jossa ankat ja kanat kaakattavat ja valkoinen hevonen saattaa tunkea turpansa olkapääsi yli. Eikä isäntäkään ehkä vastaa käsitystä perinteisestä Michelin-kokista tötteröhattuineen. Kokemus on ikimuistettavaa, erikoisuus on talon salaatti jossa käytetään 40 eri raaka-ainetta. Ruokia ei erikseen valita, vaan tarjoilija tuo keittiön antimet toisensa jälkeen nautittavaksi. Viinilista suhteellisen rajoitettu, onneksi saa Harma-olutta. Illalla voisimme nauttia huikopalan vaikka Plataniaksen kehittyneimmässä olutravintolassa. 

To   Lounas nautitaan Cretan Brewery -olutpanimolla, jossa on mahdollisuus myös tutustua oluen valmistusprosessiin. Olutmaistelun yhteydessä tarjotaan meze-tyyppinen kevytlounas. Illalla taas syödään antaumuksella. Ajamme Vamoksen kuuluisaan kulinaristi- ja agroturismikylään, jossa aluksi tutustumme Nikos ja Lola Franzeskakiksen farmihotelliin ja sitten siirrymme ’Sterna tou Bloumosifi’-tavernaan (Tumman Sifiksen kaivo). Tarjoilija taannoin selitti herkullisen ruoan taustat: valitse parhaat lihat, parhaat vihannekset ja kokin joka rakastaa työtään.

Pe   Kalaravintoloita edustaa lounaspaikkamme, ’Argentina’ Kolimvarin kalastajakylässä noin 40 min ajomatkan päässä. Tarjolla on  muiden kalojen ohella perinteistä kreetalaista kalakeittoa, joka on varsin ainutlaatuinen kokemus. Toki kaikkia mereneläviä merilevästä ja tonnikalacarpacciosta lähtien on saatavilla.  Iltasella ajamme vuorille Zourvan kylään jossa Emilia-rouvan Tavernassa nautimme erinomaisen aterian lisäksi saaren ehkä upeimmasta maisemasta . 

 La    Lounaalle ajamme Milian keskiaikaiseen entisöityyn kylään, jonka tavernassa saamme nauttia hämmästyttävän erilaisista ruokalajeista, jotka perustuvat mm. itse kasvatettuihin kasviksiin. Iltapäivällä käymme paikallisessa liha- sekä viinikaupassa ja valmistamme yhdessä grilliaterian                      Housekastrin kattoterassilla, rento lähtöillallinen.

Su    Kuljetus lentoasemalle ja valmistautuminen painonpudotustoimenpiteisiin.

Tuuppas mukaan !

Saatat myös tykkää seuraavista

Kommentointi

Your email address will not be published. Required fields are marked *