fbpx

Tee treffit puusi kanssa

 

 

Oliivitarhoihin johtavat hiekkatiet kutsuvat kävelemään ja rauhoittumaani

 

Visiitti tarhalle (linkki) voi tuoda uusia elämyksiä, uusia tuttavia ja ystäviä. Varmasti opit uusia asioita ja näkemyksiä. Tapaat myös muitakin kreetalaisia kuin turistibisneksessä mukana olevia, pääset siis sisäpiiriin.

Puun juurella istuessasi ja unelmoidessasi voit aloittaa uuden elämänvaiheen, voit vaikka ryhtyä runoilijaksi tai filosofiksi tai kirjoittaa laulun sanat, voit kuunnella lampaankellojen kalkatusta viereiseltä kukkulalta, kyläkirkon kellojen soittoa ja huumantua kaskaiden kesäkonserteista.

Kun haluat käydä katsomassa puutasi, ota meihin yhteyttä niin sovimme viljelijän kanssa käynnistä. Jokainen heistä puhuu riittävästi englantia selvitäkseen tapaamisista.

Temenian tarhaan löytääksesi tarvitset Sifin mukaasi. Hän lähtee mielellään oppaaksi avolava-autollaan, jos eläimiltään ja tavernaltaan ehtii. Varaa kunnolla aikaa tähän visiittiin, se ei onnistu tunnissa eikä parissa. Perheen tavernassa saa mojovat ateriat samalla kun odottelee isäntää.

Erfín luomutarhan portit ovat suljetut, joten tarvitset Kimonin päästäksesi tarhaan. Hän asuu Rethymnonissa.  Hänen kanssaan voi tehdä treffit kaupungille vaikka kahvilaan ja saada öljyt samalla.  Siinä rupatellessa voi sopia mahdollisesta tarhakäynnistä.

Melidonin Jorgos asuu Vamosissa ja on taksiyrittäjä. Hän tuskin ehtii tarhalle oppaaksi muutoin kuin niin, että pyydät häntä taksikuskina viemään sinut tarhalleen ja tuomaan takaisin. Jos tarvitset vain öljyt, sovi joko hänen tau meidän kanssamme ajasta ja paikasta.  Jorgos hän tapaa jättää öljyt taverna Sterna tu Blumosifiin noudettavaksi.

Surín tarha sijaitsee lähellä Vamosia. Sekin on suljettu, asuuhan tarhassa pieni lammaslauma. Jorgos asuu Suríssa mutta hänellä on aivan Vamosin keskustassa toimisto, josta hänet löytää aika usein. Öljyt voi noutaa sieltä ja samalla sopia mahdollisesta tarhakäynnistä.

Voit tulla mihin vuoden aikaan tahansa katsomaan puutasi. Ilmoitathan kuitenkin tulostasi etukäteen, niin tiedämme odottaa sinua. Viljelijä opastaa sinut mahdollisuuksiensa mukaan mielihyvin puusi alle. Voit myös ottaa osaa oliivinkorjuuseen joulun aikaan tai osallistua keväisin ja syksyisin vaikkapa päivän pituisille ruokakursseille, jossa tutustut kreetalaisiin, opit käyttämään oliiviöljyä ja saat monia sovellettavia ideoita viemisiksi kotiin päin! Voit myös yöpyä Vamosissa ilman ohjelmaa tai tulla vaikkapa viikon matkalle, jonka aikana avaamme sinulle portteja kreetalaisuuteen.

Varoituksen sana on paikallaan: monet ovat menettäneet sydämensä. Keväällä järjestämme pari matkaa ruoan yrttien, villivihannesten, tuoreen öljyn ja uuden viinin sekä kauniin luonnon ympärille. Voit myös kerätä oman poppoon, kahdeksan  maksavaa aikuista on minimi. Me järjestämme ryhmällesi ikimuistettavan viikon aidon Kreetan ja hyvän ruoan alkulähteillä sinulle sopivana ajankohtana. Jottei vatsa kasvaisi liikaa, kävelemme joka päivä kunnon lenkin.