fbpx

Meistä

Merja (Tuominen-Gialitaki)

“Kreeta hurmasi minut joskus 1980-luvun alussa. Se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä vaan tarvittiin kreetalainen mies, joka avasi ovet saareen ja sen sieluun. Sain perheen, lapset, uuden kielen ja keittiövaltikan, opin vuodenkierron, pyhimysjuhlat ja hiljaiset kylät perimmäisissä laaksoissa. Mies on jo poissa kuvioista, mutta Kreeta ei. Saareen rakastuttuani aloin kirjoittaa Kreetasta ja syntyneiden kirjojen myötä tuntemus syveni. Nykyisin asun osan vuodesta Vamosissa, osan Suomessa.”

 

Raila (Järveläinen)

“Ensimmäinen kohtalokas kosketus Kreetan saareen oli joskus 80-luvun loppupuolella, siitä tämä hulluus on jatkunut ja kasvanut. Vuodesta -98 alkaen jokavuotisen visiitti alkoi venymään ja venymään ja nykyisin rakas kakkoskotimme sijaitsee Plataniaksen yläkylässä jossa tällä hetkellä vietämme lähes puolet vuodesta. Ja koska edelleen olen hullaantunut saareen, haluan jakaa kaiken tietoni ja vinkkini ilolla eteenpäin. Ystävieni mielestä matkatoimistoni nimeksi sopisi parhaiten Railan Riskiretket.”

 

Kim (Andersson)

“Olen valmistautumassa eläkepäiviin. Tekisi mieli jatkaa bisnestä mutta ei raporttien ja budjettien pakkopaidassa vaan hyvän mielen porukassa. Railan ja Merjan kanssa tämä onnistuu, varsinkin kun työtä saa tehdä Kreetalla maailman hienoimmassa ympäristössä jossa löytyy kaikki tärkeä: ihmiset, ilmasto ja ruoka. Tarkoitukseni on kehitellä myös lähtökohtaisesti miehiä kiinnostavia juttuja, esim sotahistoriaa, viini- ja olutvalmistusta, miksei fudistakin. Aina kutenkin kiireettä ja hyvillä mielin!”