Kun haluat kokea enemmän

Uudet jutut
Suosituimmat artikkelit
Uudet jutut
Suosituimmat artikkelit

Kreetan Maku

Meistä

Oksa
Merja
Tuominen-Gialitaki

”Kreeta hurmasi minut joskus 1980-luvun alussa. Se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä vaan tarvittiin kreetalainen mies, joka avasi ovet saareen ja sen sieluun. Sain perheen, lapset, uuden kielen ja keittiövaltikan, opin vuodenkierron, pyhimysjuhlat ja hiljaiset kylät perimmäisissä laaksoissa. Mies on jo poissa kuvioista, mutta Kreeta ei. Saareen rakastuttuani aloin kirjoittaa Kreetasta ja syntyneiden kirjojen myötä tuntemus syveni. Nykyisin asun osan vuodesta Vamosissa, osan Suomessa.”

Raila
Järveläinen

”Ensimmäinen kohtalokas kosketus Kreetan saareen oli joskus 80-luvun loppupuolella, siitä tämä hulluus on jatkunut ja kasvanut. Vuodesta -98 alkaen jokavuotisen visiitti alkoi venymään ja venymään ja nykyisin rakas kakkoskotimme sijaitsee Plataniaksen yläkylässä jossa tällä hetkellä vietämme lähes puolet vuodesta. Ja koska edelleen olen hullaantunut saareen, haluan jakaa kaiken tietoni ja vinkkini ilolla eteenpäin. Ystävieni mielestä matkatoimistoni nimeksi sopisi parhaiten Railan Riskiretket.”

Kim
Andersson

“Olen valmistautumassa eläkepäiviin. Tekisi mieli jatkaa bisnestä mutta ei raporttien ja budjettien pakkopaidassa vaan hyvän mielen porukassa. Railan ja Merjan kanssa tämä onnistuu, varsinkin kun työtä saa tehdä Kreetalla maailman hienoimmassa ympäristössä jossa löytyy kaikki tärkeä: ihmiset, ilmasto ja ruoka. Tarkoitukseni on kehitellä myös lähtökohtaisesti miehiä kiinnostavia juttuja, esim sotahistoriaa, viini- ja olutvalmistusta, miksei fudistakin. Aina kutenkin kiireettä ja hyvillä mielin!”

Teemme yhteistyötä
kreetalaisten kanssa

Oksa
Yhteisenä tavoitteenamme on:
 • pitää kylät elinvoimaisina ja vetovoimaisina. Siksi käytämme paikallisia palveluntarjoajia hankkiessamme palveluja, oli sitten kyse bussien tai autojen vuokraamisesta, majoituksesta, vakuutuksista, ruokapalveluista, korjaus- ja ylläpitopalveluista, rakentamisesta jne.
 • pyrimme työllistämän paikkakuntalaisia osaajia koko ajan ja enenevässä määrin
 • hankimme elintarvikkeet pieniltä paikallisilta lähialueen tuottajilta pitäen silmällä ekologisuutta, korkeaa laatua ja hyvää makua
 • kierrämme kaukaa massamatkailukohteet
  kestävä kehitys on yksi tavoitteistamme
  hyvin tehdystä työstä maksetaan reilu palkka avustajillemme, näin sitoutamme osaajat
 • suosimme muita maaseutumatkailuyrityksiä sekä pieniä ohjelmantuottajia
 • ja tuemme nuoria aloittelevia yrittäjiä
 • laajennamme yhteistyöverkostoamme ja kehitämme omia palvelujamme jatkuvasti.

Pari sukupolvea yhteistyökumppaneita.

LAHJAKORTTI

Nyt niitä saa!

matkalaukut usein kysytyt kysymykset kreeta kreikka